Новини >„Празник на буквите“

Празниците през годината са много, но най-очакваният в 1 клас е "Празникът на буквите"!

      С много усмивки, радост, с песни, стихотворения и много вълнения, първокласниците на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ показаха, колко са израснали в ученето; колко желание имат да постигат нови върхове в науката; колко е забавно в училище. След месеци на усилен труд, много прочетени и изписани страници, най-после дойде и време за забавление – дългоочаквания Празник на буквите. Малките ученици гордо заявиха, че вече са грамотни!
      Децата показаха, че вече знаят не само да четат и пишат, а да рецитират като артисти и да пеят като истински малки звезди. Стиховете, песните и театралните превъплъщения внесоха настроение и заслужени аплодисменти. В края на тържеството всеки от тях получи – грамота „Вече мога да чета”. Директорът на училището отправи поздрав към всички. Тя пожела на децата да вървят смело по пътя на знанието и много да се учат, защото света принадлежи на смелите и умните. Емоционален завършек бе разрязването на тортата – книга и почерпка за всяко дете, с пожелание за повече моменти на гордост за всички.
      Да пожелаем на нашите първокласници да бъдат здрави, усмихнати, ученолюбиви и да помнят, че буквите носят светлина!
      Според учениците, с въвеждането на медиацията ще се разшири дейността на Ученическия парламент и ще се разгърне участието им в училищния живот, като част от прилаганата иновация в училището, което е в списъка на иновативните училища, приет с Решение № 391 от 17 юли 2017 година на Министерски съвет.